Ghid de initiere in Chimicale pentru piscina

Ghid de initiere in Chimicale pentru piscina
CLOR:
Cel mai uzual dezinfectant folosit pentru piscine. In conditii normale este recomandat mentinerea unui nivel al clorului liber de 1-3 ppm. Un nivel mai scazut al acestuia duce la formarea algelor care, la inceput, nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Cand incep sa apara algele este necesara sa efectuam o “supra clorinare” a apei din piscina. Aceasta creste rapid nivelul clorului liber distrugand algele si oxidand compusii reziduali din apa. O doza de intretinere de Clor Rapid (clor soc) la fiecare doua saptamani va ajuta la mentinerea sub control a cloraminelor si a altor deseuri. Cloraminele sunt principala causa a mirosului intepator si a usturimii ochilor in general asociate cu clorul.

BROM:
Bromul este in principal folosit ca dezinfectant pentru SPAuri si fantani arteziene. Aceasta se datoreaza in principal faptului ca bromul este mai efficient decat clorul la temperature ridicate sim ai putin dependent de nivelul pH-ului. Totusi, spre deosebire de clorul stabilizat, bromul nu este stabil la UV si implicit cu o durata mult scurtata sub actiunea directa a soarelui. Pentru jacuzzi si SPAuri este necesara mentinerea permanenta a unui nivel de 3-5 ppm.

Algicide:
Preventia este intotdeauna mai buna decat tratarea cand vine vorba de mentinerea apei curata si sanatoasa in piscina. Algicidele ofera support dezinfectantilor ajutand la mentinerea unei ape fara alge. Recomandam folosirea saptamanala a unui algicid bun si suplimentare dozei in cazul in care facem tratament soc al piscinei sau o spalare inversa a filtrului (backwash).

pH si Alcalinitate totala:
PHul este o masura a nivelului de aciditate sau alcalinitate a apei, 0 fiind maximul aciditatii, 7 este neutru si 14 fiind foarte alcalina. Apa piscinei trebuie mentinuta la un nivel intre 7,2 si 7,6. Acest nivel se ajusteaza prin folosirea granulelor de pH+ sau pH- pentru a sustine eficienta dezinfectantilor si a creste confortul utilizatorilor piscinei.
Alcalinitatea total este cel mai frecvent trecuta cu vederea de prosesorii de piscine, desi mentinerea unei valori de 80-150 va opri PHul din fluctuare         astfel diminuand cantitatea de chimicale folosita in piscina. O valoare ridicata a alcalinitatii totale, intalnita in zonele cu apa dura, determina aparitia depunerilor care pot afecta sistemul de filtrare sau incalzitorul piscinei.

Clarificatoare si Floculanti:
Particulele aflate in suspensie in apa sunt adesea pre fine pentru a putea fi oprite in filtru. Din acest motiv un clarificator poate fi folosit pentru a grupa particulele ajutand astfel filtrul si rezultand intr-o apa cristalina.
Un floculant este o masura mai severa. Acestia coaguleaza particulele in granule mai mari care pot fi retinute de filtru sau care vor cobora pe podeaua piscinei de unde pot fi aspirate.
Chiar daca folosim clarificatoare sau floculanti, recomandam schimbarea nisipului la maxim 3 ani pentru a preveni defectarea filtrului si a scadea intr-o oarecare masura necesitatea folosirii clarificatoarelor.

Intretinerea saptamanala:
Este o idee buna sa creati o rutina pentru intretinerea piscinei sau a SPAulu. Este esential sa testam apa regulat si o intretinere saptamanala a acesteia este recomandata.
Pentru piscine, spalarea filtrului (backwash pentru nisip sau clatirea cartusului dupa caz), curatarea piscinei si veificare/dozare complete a chimicalelor sunt operatii necesare. Nu uitati sa indepartati mizeriile colectate in cosul skimmerului sau al pompei.
Pentru jacuzzi si SPA, curatarea filtrului, a cazii si veificare/dozare complete a chimicalelor sunt operatii necesare. Spre deosebire de piscine, acestea ar trebui golite, spalate si reumplute la fiecare trei pana la 6 luni in functie de utilizare.
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0726473955 office@poolandgarden.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!